Month: June 2018

resepi rendang daging siat

Dah jadi macam signature dish pula untuk aku sebab kalau buat rendang daging aku mesti guna resepi ni sejak dulu lagi. Assalamualaikum dan selamat petang...

resepi tauhu jepun stim

Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi Nak meli soft tofu lah tek key molah tauhu kukus Tauhu Kukus Resepi: Chef Harun,...

my resepi nasi goreng nanas

Baiklah, hari ini saya ingin berkongsi satu lagi resepi mudah iaitu nasi goreng nanas dan walaupun ringkas jika makan di restoran boleh tahan juga harganya....

resepi nasi briyani kari ayam

RESEPI NASI BERIANI By : LiNa Pg BAHAN-BAHAN: 4 cawan beras basmati ( cuci bersih dan rendam ~20min) 4 cawan air rebusan ayam (boleh guna...

resepi carbonara sendiri

Seperti yang dimintaeh semalam post kat IG..ramai lak berkenan dengan carbonara ntah apa rupa niminta resepi Carbonara bikin sendiri menjadi tau Angkat bakul sendiri nampaknya...

resepi kari ayam diet

Menu Rendah Karbohidrat Resepi Grill Chicken Salad.. Cara untuk membuat resepi grill chicken salad ni ialah 1. Pangang ayam guna grill pan atau letak dalam...